Bekecs.hu

Ma 2017. 11. 25, szombat, Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.
Notice: Undefined variable: my in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41 Notice: Trying to get property of non-object in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41

Partnereink

Ki olvas minket?

Jelenleg 103 vendég olvas minket

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Bekecs községben 2006. március 1-től  Kistérségi Társulás keretében Prügyhöz tartozik. A Szolgálat helyileg a bekecsi polgármesteri hivatalban maradt, ahol Restás Márta családgondozó fogadja az ügyfeleket. Feladata változatlan: az itt élők problémáinak megoldása, a gyermekek testi-lelki egészségének megőrzése, családban történő felnevelkedésük biztosítása.

A Gyermekjóléti Szolgálat elsődleges kliense a gyermek, az ő mindenekfelett álló érdekeit kell szolgálni. Ennek egyik eszköze a szülői felelősség megerősítése, a szülői képességek kiteljesítése. Végső cél az, hogy a szülő alkalmassá váljon arra, hogy megfelelő módon nevelhesse gyermekét.

„Nincs az életben nagyobb felelősség és nagyobb megtiszteltetés, minthogy felnevelhetjük a következő nemzedéket.” (Dr. C. Everett Koop)

A Családsegítő Szolgálat munkája a felnőttek, fiatalkorúak élete során felmerülő szociális és mentálhigiénés problémák megoldására, megszüntetésére irányul. Cél a szűkebb és tágabb környezetben felmerülő konfliktusok rendezése, hosszú távon az életvezetési képesség megőrzése.

 

Ügyfélfogadás: munkanapokon 8:00-15:00 óráig

 

                        telefon: 47-368-857/19