Bekecs.hu

Ma 2018. 2. 19, hétfő, Zsuzsanna napja van. Holnap Álmos napja lesz.
Notice: Undefined variable: my in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41 Notice: Trying to get property of non-object in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41

Partnereink

Ki olvas minket?

Jelenleg 111 vendég olvas minket

Az a szép a tavaszban...

... hogy virágba borul a természet és ezer új illat van a levegőben. Sokak szerint a május az esztendő legszebb hónapja, mert a hosszú, kemény tél után "új élet" kezdődik és ez még a legerősebb férfiszívet is meghatja.

Májusban mindenki igyekszik virágzó növényekkel körülvenni magát, itt van az ideje az ablakok az erkélyek a balkonok feldíszítésének, kivirágozatásának. Először vizsgáljuk meg a rendelkezésre álló hely fekvését valamint a fény- és szélviszonyokat. Ezután el kell döntenünk, hogy az egynyári növényekre helyezzük a hangsúlyt, vagy az évelő fajtákat részesítjük előnyben.

Kora tavasztól késő őszig sokféle, szebbnél-szebb, színpompás növény kerülhet a balkonládákba, növénydézsákba. A balkonok fekvésének ismerete segít a megfelelő virágok kiválasztásában. A legideálisabb az, ha árnyékmentes és szélvédett déli fekvésű a hely, de sok olyan növényfajta is van, amely jól tűri vagy éppen szereti a félárnyékot vagy akár a teljes árnyékot is.

Napfénykedvelő növények többek között pl. a leander, a hibiszkusz, a hajnalka, a begónia, a muskátli, az encián.

Fényszegény helyre tehető virágok: az angyaltrombita, a futómuskátli, a sarkantyúka, a bohócvirág, és a fukszia.

A balkonnövények földjébe ültetéskor ajánlott belekeverni lassan oldódó és sokáig ható műtrágyát: pld. Osmocote-t. A vannak olyan növény-ápolószerek melyeket kifejezetten a balkonnövények táplálására fejlesztettek ki. Található a kereskedelemben kifejezetten muskátli és petúnianevelést segítő tápoldat is.

A balkonládák felszerelése, korláton való rögzítése nagyon fontos. Kész ládatartó szettek kaphatók, melyek között vannak olyanok amelyek állíthatók a balkonláda méretéhez. Figyeljünk arra, hogy a nehéz edények, például cserép vagy terrakotta különösen stabil tartókat, és rögzítő-elemeket igényel.

Ha jól választottuk meg az"összeállítást", akkor a jutalmunk ilyen szép látvány lesz: