Bekecs.hu

Ma 2017. 9. 21, csütörtök, Máté napja van. Holnap Móric napja lesz.
Notice: Undefined variable: my in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41 Notice: Trying to get property of non-object in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41

Partnereink

Ki olvas minket?

Jelenleg 113 vendég olvas minket

Vegyes grill ragu

A szép idő beálltával egyre többen merészkednek ki a szabadba. A szokásos pácolt csirke- és sertés sültek helyett most egy nem túl szokványos, ámde nagyon finom grillételt ajánlunk:

Vegyes grill ragu (leginkább szabadtűzön tárcsán, de serpenyőben is finom!)

Hozzávalók: egy jó nagy rakat tűz, egy tárcsalap, szalonna, vöröshagyma, csirke (vagy nyúl) apróhús, gomba, kukoricakonzerv, kevés fehér bor, sült hasábburgonya és egy ügyes kitartó kukta, aki képes az étel elkészültéig kitartóan kavargatni az egészet.

Füstölt szalonnát kiolvasztani, a zsírjában a szalonnával együtt apróra vágott vöröshagymát dinsztelni, ha üvegesedni kezd, akkor hozzáadni pulyka-, vagy csirkemell (esetleg nyúl) csíkokat és jól átpirítani. Ha a hús fehér, kevés vízzel és/vagy fehérborral felönteni és ízlés szerint fűszerezni (só, bors, majoranna). Rövid idei (10-15 perc) párolás után adhatunk hozzá gombát, újabb negyedóra múlva főtt kukoricát. Ha a leve közben elfő, azt mindig pótolni kell. Míg a ragu készül, addig kockára vágott krumplit sütni bő olajban, majd a zsírjára pirított raguval összekeverni és azon forrón savanyúsággal tálalni.

Jó étvágyat!