Bekecs.hu

Ma 2017. 11. 25, szombat, Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.
Notice: Undefined variable: my in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41 Notice: Trying to get property of non-object in /storage/web/_clients/client3/web4/web/modules/mod_arhiva/mod_arhiva.php on line 41

Partnereink

Ki olvas minket?

Jelenleg 221 vendég olvas minket

Félórás vacsorák

Munkából hazaérve örök gond, hogy mi kerüljön az asztalra ami laktató is, finom is és persze nem utolsó sorban gyorsan  elkészül.
A következő két recept esetében az sem baj, ha reggel elfelejtettük kivenni a fagyasztóból az alapanyagot, hiszen egy pár csirkemáj akár fagyosan is szeletelhető.
A hozzávalók mennyisége a család nagyságától, ízlésétől függően változtatható és harminc percen belül tálalhatók.

Csirkemáj-rizottó                     

1 csésze átválogatott rizst kevés olajon megpirítok, kétszeres mennyiségű, lehetőleg meleg  vízzel felengedem, teszek bele egy fej megszurkált, vagy bevagdalt vöröshagymát (ezt ha megfőtt, majd kiveszem belőle) sózom és egy jó marék zöldborsóval együtt jól lefedve a legkisebb lángon kavarás nélkül kb. 20 perc alatt megpárolom.
Amíg a rizs párolódik, apró kockára vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztok, majd hirtelen átpirítok benne 5-6 db apróra kockázott csirkemájat. Amikor a tűzről levettem, megsózom, megborsozom, vágott petrezselymet  és  majoránnát szórok rá. A megpuhult rizshez  hozzáadom a májat, jól elkeverve tálra szedem és  reszelt sajttal meghintve tálalom.

Szalonnás maccheroni

Sós vízben kifőzök egy fél csomag (25-30 dkg) tésztát. Olyan pörkölt mellé valót: orsó, rövid cső, kagyló, darabokra tört makaróni (csőtészta) stb. Amíg fő a tészta, egy nagy serpenyőben  fél evőkanál vajon kockázott bacon szalonnát pirítok, egy doboz apróra vagdalt gombát is megfonnyasztok rajta, meg 4-5 cikk zúzott fokhagymát. 10 dkg-nyi trappista sajtot is felkockázva utána dobok és azonnal (hogy a fokhagyma meg ne égjen!) felengedem 2-3 dl tejszínnel. Sózom, borsozom, bazsalikommal hintem, összeforralom, rászedem a kifőtt tésztát, jól összekeverem és azon forrón (esetleg reszelt sajttal és /vagy petrezselyemmel megszórva) tálalom.