A Széchenyi 2020 program keretében 2018. április 1 és 2020. március 31. közöttmegvalósulóEFOP-3.3.2-16-2016-00045 azonosító számú, „A Bekecsi ÁMK a köznevelés eredményességéért” elnevezésű támogatási kérelem során Bekecsi Általános Művelődési Központ, Lurkóház Napköziotthonos Óvoda, Művelődési Ház nem formális és informális oktatási tevékenységeket és lehetőségeket nyújt a helyi és térségi iskolás és óvodás gyermekek számára.

A 25.000.000. Ft. keretösszegű Európai uniós támogatás a helyi köznevelési intézmények számára biztosít tanulási és foglalkozási tevékenységeket, úgy, mint heti és havi szakköröket, tehetséggondozó programokat. Emellett művészeti csoportokat, témanapokat és témaheteket, nyári táborokat, versenyeket rendezhet a művelődési ház, a Bekecsi Lurkó-ház Napköziotthonos Óvoda, a Bekecsi Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola, a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola, a Mádi Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskola, a Tiszalúci Arany János Általános Iskola, illetve a Rátkai Német Nemzetiségi, Kéttannyelvű Általános Iskola együttműködésében.

A Bekecsi ÁMK a projekt által finanszírozott programok segítségével több, mint 500 általános iskolás és óvodás gyereket részesíthet a két éves projektidőszak alatt a legkülönfélébb és legizgalmasabb szabadidős, kulturális és oktatási programokban, amelyek során nem csak oktatás és nevelés, hanem a szabadidő hasznos eltöltése is megvalósul.