Általános Művelődési Központ

II. Rákóczi Ferenc Informatika-Matematika Tagozatos Általános Iskola
Lurkó-ház Napköziotthonos Óvoda
Művelődési Ház

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Bekecs községben 2006. március 1-től  Kistérségi Társulás keretében Prügyhöz tartozik. A Szolgálat helyileg a bekecsi polgármesteri hivatalban maradt, ahol Restás Márta családgondozó fogadja az ügyfeleket. Feladata változatlan: az itt élők problémáinak megoldása, a gyermekek testi-lelki egészségének megőrzése, családban történő felnevelkedésük biztosítása.

Gyermekjóléti Szolgálat elsődleges kliense a gyermek, az ő mindenekfelett álló érdekeit kell szolgálni. Ennek egyik eszköze a szülői felelősség megerősítése, a szülői képességek kiteljesítése. Végső cél az, hogy a szülő alkalmassá váljon arra, hogy megfelelő módon nevelhesse gyermekét.

„Nincs az életben nagyobb felelősség és nagyobb megtiszteltetés, minthogy felnevelhetjük a következő nemzedéket.” (Dr. C. Everett Koop)

Családsegítő Szolgálat munkája a felnőttek, fiatalkorúak élete során felmerülő szociális és mentálhigiénés problémák megoldására, megszüntetésére irányul. Cél a szűkebb és tágabb környezetben felmerülő konfliktusok rendezése, hosszú távon az életvezetési képesség megőrzése.

Ügyfélfogadás: munkanapokon 8:00-15:00 óráig

telefon: 47-368-857/19

Községi Könyvtár

A bekecsi könyvtár többféle feladatot lát el.
A több mint 5000 kötet két helyiségben várja olvasóit. Az egyikben található a szakirodalom és gyermekirodalom kiegészítve az általános iskola kötelező olvasmányaival. A másikban a szépirodalmi művek és középiskolai kötelező olvasmányok közül  válogathat a kedves látogató.
Van lehetőség videokazetták, CD lemezek, DVD lemezek kölcsönzésére is. A Miskolci Megyei Könyvtár segítségével a könyvtárlátogatók részére is kaptunk számítógépet, így lehetőség nyílik internethasználatra, továbbá nyomtatóval és fénymásolóval is rendelkezünk, így bővült az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások köre.
Fiatalok körében népszerűek a sakkjátszmák, kártyapartik, melyekre szintén a könyvtár helységein belül van lehetőség.
Többféle újság, folyóirat jár könyvtárunk részére. Minden korosztály megtalálhatja az őt érdeklő témákat. A kicsiknek Walt Disney, Süni magazin, lányoknak divatmagazinok, receptkülönlegességek, felnőtteknek Praktika, és a lakásunk korszerű, ízléses és modern berendezését segítő Mi Otthonunk.
Remélem, a meglévő és a rendszeresen rendelt új könyvek egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy az olvasók tudatában szellemi központként szerepeljen könyvtárunk, ami kellő mértékben járul hozzá a szabadidő kulturált eltöltéséhez.

Végül engedjék meg, hogy megosszak Önökkel egy igaz közmondást:
A könyvek a tenger mélyéhez hasonlítanak, amelyekből a búvárok értékes gyöngyöket hozhatnak a felszínre.
Kívánom, hogy minél többen gazdagodjunk ilyen értékes kis gyöngyszemekkel!

A beiratkozás és a könyvtárhasználat ingyenes, mindenkit szeretettel várok.

Nyitva tartás iskolai tanévben:

Hétfő:   10:00 – 12:30   és 15:00 – 18:00

Kedd:   16:00 – 18:00

Szerda:  9:00 – 10:30   és  14:00 – 17:00

Hegedűs Márta