A projekt megnevezése:

BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE BEKECS KÖZSÉGBEN A FOGLALKOZTATÁS ÉS AZ ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA ÉRDEKÉBEN

Támogatás összege: 89.545.440 Ft

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BO1-2017-00012

A projekt kezdete: 2018. 04. 01.

A projekt befejezése: 2020. 05. 31.

 

Bekecs község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól 32 kilométerre keletre, a Tokaji borvidéken, Szerencs várossal gyakorlatilag egybeépülve található. Bekecs a Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál fekszik. A falu legdélibb része sík vidéken terül el. Az északi része a Zempléni-hegység egyik legnyugatibb hegyére a Nagy-hegyre épült. Legyesbénye kb. 2, Taktaszada 8, Monok 5 km-re található. A legközelebbi város Szerencs, míg Miskolc 30 km-re fekszik. Lakossága 2016. január 1-i adatok alapján: 2 443 fő. A projekt keretében egy két csoportszobás új bölcsőde építése valósul meg Bekecsen a Béke u. 2. szám alatt. A projekt keretében létrehozott új bölcsődei férőhelyek száma: 24 fő. A projekt megvalósítása illeszkedik a Borsod-Abaúj-Zemplén–Megye Integrált Területi Programjának célkitűzésihez. Hozzájárul a térség gazdasági versenyképesség javításához, munkahely teremtéshez, illetve az innovációs tevékenységek ösztönzéséhez, azáltal, hogy a fejlesztés révén lehetővé válik a kisgyermekes, különösen a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérése. A projekt eredményeként a helyi társadalom munkaerő- piaci igényekhez történő alkalmazkodóképességének javul.

 

A projektünk megvalósításával hozzájárulunk a település helyi esélyegyenlőségi programjában megfogalmazott célok eléréséhez:

a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek/tanulók, valamint fogyatékossággal élő gyerekek közoktatási lehetőségei és esélyegyenlősége megteremtődjenek, gyermekétkeztetés biztosítása, a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek/tanulók bölcsődei, óvodai ellátásának biztosításához, a közneveléshez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások fenntartásának biztosításához, bővítéséhez, hozzájárulva a szegregáció ellen küzdelemhez.

 

Megvalósítási helyszín:

Bekecs, Béke utca

 

Letölthető dokumentumok: